Νότης Μαριάς: «Για την Ευρώπη υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Οι ευρωπαϊκοί λαοί έστειλαν, με αφορμή το Brexit, το ηχηρό μήνυμα για «μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων», τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 13/3/2019.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα που οι λαοί της Ευρώπης εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στη λειτουργία της ΕΕ. Το αίτημα για σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις των κρατών-μελών, για περισσότερη δημοκρατία, αποκέντρωση και κοινωνικό κράτος, έναντι της σημερινής Ευρώπης, όπου το τραπεζικό σύστημα και η γερμανική κυριαρχία επιβάλλουν λιτότητα και βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, με αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την κινεζοποίηση των μισθών των εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζεται από τις δραματικές εξελίξεις στο Brexit, υπογράμμισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και έκανε έκκληση όλοι να αντιληφθούν το μήνυμα των εξελίξεων.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και στις επικείμενες Ευρωεκλογές οι ευρωπαίοι πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα.

Γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Ευρώπη.

Κατά την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε: «Οι δραματικές εξελίξεις με αφορμή το Brexit κλυδωνίζουν την Γηραιά ήπειρο. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το Brexit έστειλε ένα μήνυμα ισχυρό. Ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί αναζητούν έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων. Μια Ευρώπη που να σέβεται τις εθνικές παραδόσεις και τους λαούς. Μια Ευρώπη δημοκρατική και αποκεντρωμένη. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι του σκληρού πυρήνα. Μια κοινωνική Ευρώπη και όχι μια Ευρώπη των τραπεζών.

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν αντέχουν τη λιτότητα και τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που έχουν επιβάλλει το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σύντομα θα στείλουν ισχυρό μήνυμα στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Γιατί για την Ευρώπη υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Ο δρόμος της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών της.

Ο δρόμος ενάντια στην κινεζοποίηση των μισθών.

Ο δρόμος ενάντια στη γερμανική Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά