«Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin», απαντά ο Φίλης στον Κυρίτση...

«Ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμη οι εγκληματίες», είπε ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Marfin που ξέσπασε από βόμβες μολότοφ πράγμα που είχε «ξεχάσει» ο συνάδελφός του Γιώργος Κυρίτσης  ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ευθείες βολές προς τον συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση έριξε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στη δήλωση Κυρίτση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ότι δηλαδή δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open  και την Έλλη Στάη, δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Ο κ.Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Στην ίδια συζήτηση, ο κ.Φίλης σημείωσε ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είναι στη διαδικασία της διαβούλευσης και ως εκ τούτου δεν χουν οριστικοποιηθεί .

Κυρίτσης: Δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κυρίτσης, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωσή του:

«Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο« είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ» καταλήγει.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε να έρθει μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».