«Δεν πέθανε κανείς από μολότοφ» λέει Συριζαίος βουλευτής - «Τα θύματα της Marfin δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα» απαντά η ΝΔ

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πρέπει να είναι πλημμέλημα, πάντως στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις «στον δρόμο» που λέμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά». Τάδε έφη  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, , μιλώντας στην ΕΡΤ, σχετικά με τη μετατροπή κακουργημάτων (κατασκευή και κατοχή μολότοφ) σε πλημμελήματα στον νέο ποινικό κώδικα, ανέφερε:

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση του βουλευτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι», προσθέτοντας:

«Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

Yπενθυμίζεται ότι αιχμηρή ανακοίνωση, σχετικά με διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, είχε εκδώσει η Νέα Δημοκρατία και το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας λόγο για  απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς