«Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία» - Στο Ευρωκοινοβούλιο οι προληπτικές συλλήψεις Ελλήνων πολιτών, "λόγω πατριωτικών αναρτήσεών τους στα social media"

Ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Πράξη της ΕΕ για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο», έθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα των προληπτικών συλλήψεων Ελλήνων πολιτών στα Γιαννιτσά, με μόνο επιχείρημα αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο, “ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας”.

Με δύο αιχμηρές παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 11/3/2019 και την Τρίτη 12/32019 ο Νότης Μαριάς, εξέθεσε τις κυβερνητικές τακτικές παρακολούθησης, συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών για τους Έλληνες πολίτες από τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπογράμμισε την κατάφωρη παραβίαση από ένα κράτος-μέλος της νομοθεσίας της ΕΕ και του κανονισμού GDPR, ζητώντας «να καταγγελθεί αυτή η πρακτική στέρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών». Επανήλθε, δε, στο ζήτημα και με δεύτερη παρέμβασή του και κάλεσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί για το θέμα.

«Μιλούμε για την κυβερνοασφάλεια, τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε. Τι μέτρα όμως, κύριε Επίτροπε, κύριε Anship, θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια σε ένα κράτος-μέλος το οποίο παρακολουθεί τους πολίτες του; Διότι προ λίγων ημερών, στις 4 Μαρτίου, είχαμε προληπτικές συλλήψεις στην πόλη των Γιαννιτσών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Τους συνέλαβε προληπτικά η αστυνομία και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κυρία Γεροβασίλη, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα social media, παρακολουθεί το Facebook, μαζεύει πληροφορίες για τους πολίτες και κάνει προληπτικές συλλήψεις και στέλνει τον κόσμο στα δικαστήρια, όσους αγωνιστές παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας. Αυτά είναι καταγεγραμμένα. », επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.

«Τι μέτρα θα πάρετε;»

Και κατέληξε «Τι μέτρα θα πάρετε, λοιπόν; Είναι δυνατόν να έχουμε παραβίαση της νομοθεσίας, παραβίαση του κανονισμού GDPR και να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και παρακολουθεί το Διαδίκτυο και κάνει προληπτικές συλλήψεις παράνομες; Θέλω την άποψή σας, κύριε Επίτροπε. Να καταγγελθεί αυτή η πρακτική στέρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.»

«Ομολόγησε ότι γνωρίζει η υπουργός»

Ο Νότης Μαριάς κατά την δεύτερη παρέμβασή του, τόνισε: «Κυρία Πρόεδρε, μιλούμε για την κυβερνοασφάλεια τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις σε συγκεκριμένα κράτη μέλη. Χτες ζήτησα από τον Επίτροπο, τον κύριο Anship, να τοποθετηθεί στις καταγγελίες που έκανα, διότι η Ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε προληπτικές συλλήψεις όσων διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας, και έκανε προληπτικές συλλήψεις στην περιοχή των Γιαννιτσών. Είπε δε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι γνωρίζει τα στοιχεία τους διότι η αστυνομία παρακολουθεί το Facebook και τα social media».

«Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και σχηματίζονται δικογραφίες εναντίον όσων διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, όσων διαφωνούν με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, όσων συμμετέχουν στα συλλαλητήρια. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα προσωπικά τους δεδομένα και παρεμβαίνει και βλέπει τι υποστηρίζουν και τι λένε στα social media. Πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής για το θέμα αυτό», ζήτησε καταλήγοντας.

 Δείτε το σχετικό βίντεο με τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά