Τα μνημόνια είναι εδώ. Μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών – Ηχηρή παρέμβαση του Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο

Η σκληρή εποπτεία της τρόικας και η ανάλγητη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συνεχίζονται, σε βάρος του Ελληνικού λαού, επεσήμανε ο Προέδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στο Στρασβούργο  την Δευτέρα 11/3/2019.

Η άρνηση του Eurogroup να επιστρέψει στην Ελλάδα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ απ’ τα ελληνικά ομόλογα αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν βγήκαμε απ’ τα μνημόνια αλλά συνεχίζεται η σκληρή εποπτεία της τρόικας, τόνισε ο Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, υπερασπίστηκε ακόμη, για πολλοστή φορά, τους Έλληνες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, εξαιτίας της απαίτησης του Ντράγκι να ξεπουληθούν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια αντί πινακίου φακής και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η μόνη λύση για το πρόβλημα είναι η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε:

«Μετά τη θεομηνία και τις πλημμύρες που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ήρθε και η σημερινή άρνηση του Εurogroup να επιστρέψει ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην Ελλάδα, από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επί των ελληνικών ομολόγων, αποδεικνύοντας έτσι, για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζεται η σκληρή εποπτεία της τρόικας και των δανειστών επί του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού».

Και κατέληξε: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κερδοσκόπησε ασύστολα σε βάρος της Ελλάδας, αγοράζοντας τα ελληνικά ομόλογα με έκπτωση 40 % και στη συνέχεια απαίτησε και πέτυχε την εξόφληση των ομολόγων αυτών στην ονομαστική τους αξία, κερδίζοντας έτσι πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντράγκι απαιτεί τώρα το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια αντί πινακίου φακής, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Μόνη λύση η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με κρατική παρέμβαση, που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: