Έτοιμος για όλα δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Καμία συμφωνία δεν θα είναι μόνιμη αν δεν περιλαμβάνει και την Τουρκία»

«Στην περιοχή καμία συμφωνία δεν θα είναι μόνιμη αν δεν περιλαμβάνει και την Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσθέτοντας: «επίσης στην περιοχή μας δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο, κι έχουμε πει από την αρχή πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για το ζήτημα αυτό». 

Νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει «Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Έχει δικαιώματα στην περιοχή.

Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε  υπέρ του καθορισμού της αρμοδιότητας  θαλάσσιων περιοχών  και να γίνουν εργασίες για να υπάρχουν δίκαιες και μόνιμες λύσεις.

Για να μην υπάρχουν εντάσεις και συγκρούσεις τονίζουμε κάθε φορά πως όλοι πρέπει να είναι ευαίσθητοι και μείνουν μακριά από τις  προβοκάτσιες».

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε επίσης «με την γειτονική χώρα Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Στην συνέχεια σχολίασε: «Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

Και κατέληξε: «Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».