Αυτόνομα στις ευρωεκλογές το Κίνημα του Νότη Μαριά - Γερμανικές αποζημιώσεις και Πρέσπες, στην πρώτη γραμμή της μάχης

Με αυτοδύναμο-ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου το Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  Νότης Μαριάς.

Ο καθηγητής, σε συνεντεύξεις τύπου, από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, την Κέρκυρα και την Χαλκίδα, έστειλε μήνυμα αγώνα και παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οπoίους θα κινηθεί η μάχη του Κινήματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι διεκδικήσεις

Στα βασικά σημεία των διεκδικήσεων συμπεριλαμβάνονται :

  1. Η πλήρης αντίθεση και ανατροπή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.
  2. Η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
  3. Η στήριξη των εθνικών μας δικαίων έναντι των απειλών του Ερντογάν.
  4. Ειδική σχέση της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης.
  5. Η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.
  6. Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων.
  7. Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
  8. Μέτρα για στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Δύο υποψήφιοι

Ο κ. Μαριάς, επίσης, ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο υποψηφίων για Κέρκυρα και Άρτα. Στο μεν νησί των Φαιάκων, στο στίβο των ευρωεκλογών, κατεβαίνει η παιδίατρος Μαρία Καραούλη στην δε Άρτα ο Κωνσταντίνος Στασινός.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ο τελευταίος κατάγεται από το  Κομμένο της Άρτας, ένα ακόμη χωριό-θύμα των ναζί, και η υποψηφιότητά του σηματοδοτεί  έμπρακτα την αταλάντευτη στάση του Κινήματος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων..

Στο θέμα αυτό μάλιστα αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Μαριάς, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άρτα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην  άμεση διεκδίκησή τους επισημαίνοντας ότι οι χιλιάδες συμπολίτες μας που εκτελέστηκαν απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο μαρτυρικό Κομμένο της ‘Αρτας καθώς και στα εκατοντάδες ολοκαυτώματα σε όλη την Ελλάδα απαιτούν την άμεση δικαίωση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πλήρη εξόφληση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται οι Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, οι αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και η επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους Ναζί αρχαιολογικών θησαυρών.

Για τον λόγο αυτόν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι πρέπει άμεσα να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Μάλιστα επεσήμανε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωβουλή για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα το οποίο άλλωστε αποτελεί βασική θέση στο πρόγραμμα του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει και των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Στην Χαλκίδα

Τέλος, ο κ. Μαριάς, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε και στην Χαλκίδα. κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε : Συνεχίζουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία»

Από την επίσκεψη του κ. Μαριά στην Κέρκυρα
Με τον υποψήφιο του ευρωψηφοδελτίου για την Άρτα κ. Κωνσταντίνο Στασινό
Το κοινό, κατά την συνέντευξη Τύπου στην Άρτα