«Ξεχειλίζει» από ευτυχία ο Τραμπ: «Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σου»

Στα εισαγωγικά σχόλια, ο Τραμπ ήταν αυτός που μιλούσε κατά κύριο λόγο. Και για άλλη μία φορά εγκωμίασε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλώνοντας πως είναι τιμή να βρίσκεται μαζί του.  Η συνάντηση του αμερικανού Προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ ξεκίνησε με χειραψία και χαμόγελα και φόντο έξι σημαίες της κάθε χώρας.

«Είναι τιμή μου να είμαι με τον πρόεδρο Κιμ. Είναι τιμή να είμαστε μαζί» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και για άλλη μία φορά υποσχέθηκε ευημερία στη Βόρεια Κορέα και απευθύνθηκε σε επικριτές που έλεγαν πως η αρχική τους κοινή δήλωση ήταν ασαφής και δύσκολο να επιτευχθεί.

«Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σου. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη σύνοδο» είπε ο Τραμπ. «Ένιωσα ότι ήταν πολύ πετυχημένη. Μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν να την δουν να γίνεται πιο γρήγορα. Είμαι ικανοποιημένος, είσαι ικανοποιημένος. Θέλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε», επανέλαβε λίγο αργότερα ο Τραμπ

«Νόμιζα ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως κι αυτή θα είναι το ίδιο καλή ή ακόμη πιο πετυχημένη από την πρώτη» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Καλή «χημεία»

Ο Τραμπ επεσήμανε την προσωπική χημεία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενώ αναφέρθηκε και στα πυρηνικά. «Κάναμε μεγάλη πρόοδο και νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόοδος ήταν πως η σχέση μας είναι πραγματικά πολύ καλή» είπε ο Τραμπ.

 

Όσο για το οικονομικό δέλεαρ που ελπίζει πως θα πείσει τον Κιμ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα , δήλωσε: «Νομίζω ότι η χώρα σας έχε ένα τεράστιο οικονομικό δυναμικό. Απίστευτο. Απεριόριστο» δήλωσε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής του με τον Ντόναλντ Τραμπ επετεύχθη χάρη στην «θαρραλέα πολιτική απόφαση» του Αμερικανού προέδρου.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε πως υπήρξε «πολύ σκέψη, προσπάθεια και υπομονή» ανάμεσα στο σήμερα και τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Αμερικανό ηγέτη στη Σιγκαπούρη.

Ο Κιμ δήλωσε πως ο «εξωτερικός κόσμος» έχει «παρανοήσει» την σχέση ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας στην περίοδο μετά την Σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη. Είπε πως ελπίζει ότι η τωρινή σύνοδος θα γίνει ευπρόσδεκτη από όλους».
Πιο χαλαροί και φιλικοί οι δύο ηγέτες στο «κοινωνικό δείπνο» Πιο χαλαροί και φιλικοί οι δύο ηγέτες στο «κοινωνικό δείπνο»

Λίγο αργότερα, οι δύο άνδρες πήραν την θέση τους στο στρογγυλό τραπέζι για το «κοινωνικό δείπνο» και εμφανίστηκαν πιο χαλαροί και φιλικοί.

«Τίποτα δεν είναι τόσο καλό όσο ένα ωραίο ιδιωτικό δείπνο» αστειεύτηκε ο Τραμπ καθώς μια περιορισμένη ομάδα δημοσιογράφων τραβούσε φωτογραφίες, ζητώντας τους μάλιστα να τους δείχνουν «καλούς».

Φωτογραφίες: AP