«Εξαερώνεται» ο ΣΥΡΙΖΑ από την Λάρισα και πάνω

Μεγάλο εκνευρισμό προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα των τελευταίων κρυφών δημοσκοπήσεων που δείχνουν όχι μόνο ότι παγιώνεται σε διψήφια νούμερα  η διαφορά  με τη ΝΔ υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ότι το κυβερνών κόμμα δίνει μάχη επιβίωσης πλέον στις περιφέρειες πάνω από τη Λάρισα, στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, δηλαδή, που το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων έχει «τσαλακωθεί» από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ενδείξεις που δίνουν οι έρευνες, σύμφωνα με το iefimerida, δείχνουν «εξαέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, σε σημείο που να πλησιάζει τα ποσοστά του προ κρίσης.

5η η Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα αποτυπώνει και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 5η στη σειρά, πίσω και από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ. Οι πρώτοι 3 προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος έρχεται ο επίσημος υποψήφιος Νίκος Ταχιάος (13,4%), ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός («αντάρτης» της ΝΔ) με 12,5% και έπεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%. Τέταρτος είναι ο Σπύρος Βούγιας (υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ) με 9,8% και μόλις πέμπτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (αν και μέχρι πρότινος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.

«Γιουχαΐσματα»

Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί. Είναι και το κλίμα στην κοινωνία έτσι όπως αποτυπώνεται στην καθημερινή ειδησεογραφία. Η ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου προ ημερών στην Κατερίνη ήταν ένα μίνι σοκ για το κυβερνητικό στέλεχος, αφού όχι μόνο συνοδεύθηκε από επεισόδια διαδηλωτών, αλλά και η προσέλευση του κόσμου (παρά την κινητοποίηση, παρά την παρουσία όλων των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, συν τις ενισχύσεις από την Αθήνα) ήταν πολύ μικρότερη του αναμενομένου. Περισσότεροι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και διαδήλωναν, φωνάζοντας «προδότη», και λιγότεροι ήταν μέσα στην αίθουσα.

Τα ίδια και στην ομιλία που ακολούθησε, του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα. Καταστροφική θεωρείται επίσης από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα των ΜΑΤ μπροστά σε κάθε εκδήλωση, που μαρτυρούν ένα κόμμα σε αποδρομή που ζητά προστασία για να βγει στην κοινωνία.

Η αδυναμία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσουν με τους ψηφοφόρους του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα είναι αντικείμενο συσκέψεων πλέον των κυβερνητικών και ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί με τους κομματικούς και τους βουλευτές στην πρόσφατη νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

Προτεινόμενα για εσάς