Κατέρρευσε η «Γέφυρα» για την Κεντροαριστερά - Σε εξέλιξη το σχέδιο άλωσης του ΚΙΝΑΛ από το ΣΥΡΙΖΑ

Η κίνηση Γέφυρα «κατέρρευσε» πριν καλά-καλά «χτιστεί».  Παρά την παρουσία αρκετών κυβερνητικών στελεχών, στα χθεσινά «εγκαίνια», διαφόρων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, και τη δημοσιοποίηση μιας (πρώτης) λίστας με 100 υπογραφές προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, η πανηγυρικά προαναγγελθείσα εκδήλωση δεν προκάλεσε τον «πάταγο» που ήλπιζαν οι εμπνευστές της.

Κυρίαρχα υλικά θεμελίωσης της «Γέφυρας», τα  παλιά -κυβερνητικά και μη- στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παρέμειναν στην πολιτική επικαιρότητα υπό την σκέπη του ΚΙΝΑΛ.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου και άλλα λιγότερα γνωστά μικρομεσαία στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Οι οποίοι και σηματοδότησαν τις «προοδευτικές δυνάμεις» που φιλοδοξεί να φέρει κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ η «Γέφυρα».

Οι «καθαροί» της… προοδευτικής Κεντροαριστεράς

Και οι προαναφερθέντες… γεφυροποιοί, όπως επίσης πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (πέραν των νεοαποκτηθέντων Θ. Μωραΐτη και Α. Τόλκα, και οι… παλιοί Κουρουμπλής, Τζάκρη, Μάρδας, Πετρόπουλος, Μπόλαρης, Μ. Ζορμπά), συνιστούν την… επιτομή της «αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ»!

Αλλά και οι επίσης «προοδευτικοί» εξ ΑΝΕΛ υπουργοί (Χρυσοβελώνη, Κουίκ, Κόλλια-Τσαρουχά, Κουντουρά, Κόκκαλης, καθώς και η κυρία Παπακώστα) προέρχονται από τη… ναφθαλίνη του παλιού δικομματισμού, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος!

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το iefimerida η επιχείρηση αποδυνάμωσης και λεηλασίας του ΚΙΝΑΛ διά της «επιστράτευσης» μικρομεσαίων πρώην Πασόκων αποσκοπεί -φυσικά- αποκλειστικά στην προσέλκυση «προοδευτικών» ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως αποσύρθηκαν απογοητευμένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, και συγκροτούν ήδη το 30% της δεξαμενής των αναποφάσιστων. Σε αυτό το target group ποντάρει και αγωνίζεται να ξαναφέρει κοντά του ο κ. Τσίπρας, ελπίζοντας τα εκλογικά ποσοστά που θα εξασφαλίσει να του επιτρέψουν τη διαχείριση της προβλεπόμενης ήττας.

Τριγμοί και στον ΣΥΡΙΖΑ

Για αυτή την άνευ όρων… προεκλογική, ψηφοθηρική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και καταγράφονται πολλές ενστάσεις και προβληματισμοί εσωκομματικά. Εκτός του κ. Σκουρλέτη και του κ. Φίλη (και οι δύο, πάντως, παραβρέθηκαν χθες στη «Γέφυρα») σκεπτικισμό αναπτύσσει και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, καθώς επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Ξυδάκης -και μαζί και η συντριπτική πλειοψηφία των «53+» που αποτελούν και την κυριότερη ομάδα «νομιμόφρονος αμφισβήτησης» της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

ΓΑΠ και Λαλιώτης χάλασαν τη φιέστα!

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ποντάρει πολύ (την προεξοφλούσαν σχεδόν) στην παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση της «Γέφυρας». Ο ΓΑΠ, όμως, προφανώς ενοχλημένος από τη φημολογία που διακινούσε για ευνόητους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε με τρόπο δυναμικό (που ικανοποίησε την αμήχανη Χαριλάου Τρικούπη), με χθεσινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους ενόψει εκλογών», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αλλά και ο Κ. Λαλιώτης, με αφορμή ένα παραπολιτικό σχόλιο στην εφημερίδα «Το Βήμα», με γραπτή του δήλωση διέψευσε κατηγορηματικά φήμες και πληροφορίες που μεταφέρονταν κυρίως από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι βλέπει θετικά και κινείται για τη σύγκλιση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά

Μιλώντας χθες σε προσυνεδριακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά εξαπέλυσε ακόμη μια σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά, στο πλαίσιο της άνευ όρων και κανόνων σύγκρουσης μεταξύ τους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα, είναι “βαρίδι” και για την Αριστερά και για τη χώρα!», δήλωσε η κυρία Γεννηματά, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «η ΝΔ παραμένει πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ».

Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια».

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Να βάλουν φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με τη δεξιά πολιτική από τη fake Αριστερά», τόνισε η κυρία Γεννηματά.