Ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό: «Παραπολιτικό κουτσομπολιό» τα περί δανείου Πολάκη...

«Κουτσομπολιό», χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις για το δάνειο Πολάκη, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και μία ημέρα μετά την εμφάνιση του  αναπληρωτή υπουργού  Υγείας, στην  κρατική τηλεόραση, όπου μιλούσε χωρίς να δέχεται ερωτήσεις και χωρίς σαφείς διευκρινίσεις, πάνω στο πώς πήρε  καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν.

Αναλυτικότερα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στους υπουργούς του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη, ως μικροπολιτική αντιπαράθεση και παραπολιτικό κουτσομπολιό, καλώντας τα στελέχη της κυβέρνησης να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα.

«Να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε. Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος, για να θολώσει τα νερά.

Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που, όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε σε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Άμεση ήταν, φυσικά, η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό, ανέφεραν: «Δεν περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει σήμερα τον Παύλο τον Πολάκη. Όλοι πια έχουν καταλάβει το λόγο που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».