Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη - Εισαγγελική έρευνα για τον χειρισμό της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα

Υπουργικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη, υπό την σκιά της υπόθεσης με την συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι και με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, μετά τα τελευταία γεγονότα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες άλλωστε  καθώς την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Θα ερευνηθεί εάν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που έκανε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με σχόλιο που δημοσιεύει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που ανέφερε τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για και την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Μωραίτης, Τόλκας) για τους οποίους υπήρχαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.