Σχέσεις οργής μεταξύ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ - Τα μάτια στραμμένα στις επόμενες κινήσεις του ΓΑΠ

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: η πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές περνάει από τη συρρίκνωση έως εξαφάνιση του δικού τους κόμματος.

Στόχευση του ΚΙΝΑΛ, πλέον, είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ  οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο χώρους βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν.

Απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι να μην υπάρχει καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να μποϊκοτάρει ακόμα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ενόψει των ευρωεκλογών, εφόσον σε αυτές μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου

Το κρίσιμο μέγεθος για το κατά πόσον  η στρατηγική διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ θα έχει επιτυχία, θα είναι η στάση που θα κρατήσει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συνεργάτες του δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα για να ξεκαθαρίσουν τι στάση θα κρατήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί στην ίδια τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν προτίθεται να παραστεί. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε ευθαρσώς στο Open πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ευπρόσδεκτος στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Δήλωση που προκάλεσε εκ νέου την μήνι του ΚΙΝΑΛ.

 Μποϊκοτάζ

Έντονη καχυποψία υπάρχει ατην Χαριλάου Τρικούπη και για την εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου, όπου θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, που εδώ και καιρό φλερτάρει ανοιχτά με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

 Μαζί του θα λάβουν τον λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς και η Λούκα Κατσέλη, την οποία πληροφορίες θέλουν να συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση, κατά πάσα πιθανότατα, προτίθεται να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την εκδήλωση «μποϊκοτάρει» το Κίνημα Αλλαγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έγινε πρόταση στη Φώφη Γεννηματά και στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη να συμμετάσχουν στο πάνελ, αμφότεροι αρνήθηκαν κατηγορηματικά. «Εμείς ως ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε», ξεκαθαρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που εκτιμούν ότι πρόκειται για μια «στημένη εκδήλωση» σε μια ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει τον ευρωσοσιαλιστικό χώρο.

Συσπειρώνουν το ΚΙΝΑΛ

Η προσπάθεια λαφυραγώγησης του ΚΙΝΑΛ, πάντως, μπορεί εν τέλει να αποδειχθεί μπούμερανγκ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, που περιγράφει το κλίμα το οποίο υπάρχει στη βάση του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «με την υπουργοποίηση των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα διπλασίασε τη συσπείρωση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ. Όλοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δεχθήκαμε χιλιάδες τηλεφωνήματα από εξοργισμένους πολίτες με την εξαθλίωση που έχει υπάρξει, που δείχνει την πολιτική απελπισία του Αλ. Τσίπρα και τον αδίστακτο τρόπο προσπάθειας να αλιεύσει στελέχη τρίτης διαλογής, για να δείξει δήθεν ότι κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία είναι ένα πλαίσιο αρχών που δεν τις υπηρετεί ο Α. Τσίπρας».

Την οργή του για τη μεταγραφή πρώην υπουργών του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Νίκος Βοσδογάνης: