Καμμένος : «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Καραμανλή»

«Το 2015 κάναμε μία προσπάθεια να δείξουμε στην Ευρώπη ότι ήμασταν αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Φτάσαμε στα όριά μας και υπογράψαμε μία καλύτερη συμφωνία» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, εκτός όλων των άλλων, κατά την χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του, στον ΣΚΑΙ

«Εκείνες τις ώρες υπήρχαν πολλά σενάρια για αποσταθεροποίηση της χώρας, ανέφερε επίσης  ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τους πρώτους μήνες, ο στόχος μου ήταν να υπάρχει ηρεμία στη στρατιωτική ηγεσία και στο στράτευμα. Υπήρχαν πληροροφίες ότι θα προσπαθήσουν κάποιοι να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και στο στράτευμα», συνέχισε.

Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι δεν αναφέρεται στην προσπάθεια πραξικοπήματος και απέδωσε την αναταρχή στην «εποχή που είχαμε τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών στην Ευρώπη, αλλά και στις πληροφορίες για είσοδο ακραίων μέσω των προσφύγων στην Ελλάδα»

«Άμεσες εκλογές»

Παράλληλα ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες  εκτιμώντας πως αν και επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, εντούτοις δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να φθάσει ως εκεί.

Εκτίμησε, ακόμα, ότι κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών, αν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε «ακροδεξιά λύση».

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούριες δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον ίδιο να προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε δε, αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς και με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Κ. Βελόπουλο, τονίζοντας επιπλέον, ότι δεν θα υπάρξει ξανά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τον Δ. Καμμένο και τον Τ. Μπαλτάκο υπενθύμισε ότι με τον πρώτο «έχουν ανταλλαγεί βαριές κουβέντες», ενώ με τον δεύτερο -όπως σημείωσε- συνομιλεί, όπως συνομιλεί και με το Φόρουμ Ελλήνων Συντηρητικών, για να προσθέσει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάντα τη δυνατότητα συνεργασιών.

«Τόσο περισσότεροι ερχονται»

Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με πατριωτικές δυνάμεις και ότι θα είναι η δύναμη της σταθερότητας, ενώ για τις αποχωρήσεις από το κόμμα είπε χαρακτηριστικά: «όσο περισσότεροι παραιτούνται, τόσο περισσότεροι έρχονται».

Στις ευρωεκλογές

Ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες-Ευρωσκεπτικιστές» διευκρινίζοντας ότι «δεν ζητάμε Grexit», αλλά «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και δεν μπορεί να κάνουμε υποκλίσεις στην Μέρκελ και στον Γιούνκερ που είναι υπέρ της κατάργησής τους».

 

Προτεινόμενα για εσάς