«Δραχμιστής» ο Καμμένος, λεει ο Βαρουφάκης

Άγρια καρφιά εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του Πάνου Καμμένου, μετά την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρώην κυβερνητικού εταίρου στον ΣΚΑΙ. «Το 2015 ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλά να τον αφήσουν να «χαίρεται» την θέση του υπουργού Άμυνας είπε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ απαντώντας και στον ισχυρισμό του αρχηγού των ΑΝΕΛ ότι αυτός τον έδιωξε από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.

Αποκαλύπτικός ήταν και για την στάση Καμμένου σχετκά με την οικονομική κρίση: «Ο Πάνος Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή το 2015, και ισχυριζόταν πως θα βρει λύση με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι:  «μόνον σε εναλλακτικό σύμπαν μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Σόιμπλε θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο. Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.