Εκατέρωθεν βολές Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογές και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και αναφορικά με τις αλλαγές στα άρθρα του Συντάγματος η συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θεσπιστούν λαϊκά δημοψηφίσματα,

«Προτείνουμε με δημοψήφισμα να ακυρώνετε κάθε συνθήκη που δίνει σε ξένους οργανισμούς δικαιώματα της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας, λίγο μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προτείνει και πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα καλώντας τον να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις της ΝΔ και τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κάνει το ίδιο. «Αν αυτός σας πέφτει βαρύ και δύσπεπτο, επειδή προεξοφλείτε το εκλογικό αποτέλεσμα, σας έχω άλλη πρόταση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για μας τα άρθρα 16 και 24 είναι κορυφαίας πολιτικής σημασίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει δύο άρθρα που θέλει η ΝΔ να ψηφίσει και θα το κάνει, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει στην αλλαγή των άρθρων 16 και 24.

«Αν έχετε τέτοια πίστη στην εκλογική σας επικράτηση, φαντάζομαι ότι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα» επεσήμανε.

«Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να διαβάζει την ομιλία για το Σύνταγμα σκέφτηκα πως ευτυχώς που το ατού σας είναι τα οικονομικά και όχι τα συνταγματικά. Διαπίστωσα μια άγνοια. Σας είχα καταθέσει πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Τότε σας έλεγα να ψηφίσει η ΝΔ τα άρθρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα της ΝΔ και έτσι να προκύψει πλειοψηφία 180 βουλευτών από αυτή τη Βουλή και η επόμενη Βουλή να επικυρώσει» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο λαός όταν προσέλθει στις εκλογές θα ψηφίσει και για το περιεχόμενο των συνταγματικών διατάξεων» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με ρωτήσατε γιατί δεν ψηφίζουμε τα άρθρα, σας επαναλαμβάνω την πρόταση: Ψηφίστε όλα τα άρθρα που θεωρούμε αναθεωρητέα να ψηφίσουμε και εμείς. Όχι μισές δουλειές κ. Τσίπρα. Αν πιστεύετε στη δύναμη της λαϊκής εντολής δεν έχετε φόβο να φοβηθείτε την πρότασή μας. Οι ερχόμενες εκλογές έχουν να κάνουν και με το Σύνταγμα», τόνισε.