Λεονταρισμοί Καμμένου: «Δώσε την έδρα ή σε διαγράφω»

Σαν ξένο σώμα αντιμετωπίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που κατά την χθεσινή συνεδρίαση-εξπρές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με «πρώτο θέμα» τον ίδιο, δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τους υπόλοιπους. Μάλιστα προκειμένου να ξεπεραστεί η αμηχανία του, κοιτούσε συνεχώς το κινητό του.

Της συνεδρίασης, ακολούθησε το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου  να παραδώσει την έδρα του έως αύριοτο πρωί ( Παρασκευή  8 Φεβρουαρίου)έ ξεκαθαρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράψει τον βουλευτή.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συνεδρίαση της ΚΟ είπε πως «ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (σ.σ. αρχίζει αύριο στις 10:00)» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ να εκτελέσει την Μακεδονία» είπε ο Πάνος Καμμένος

«Κυβέρνηση των αποστατών»

Αν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος η έδρα πηγαίνει στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Ο κ. Κουίκ να πάρει απόφαση αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών. Αν δηλαδή με προτροπή του Πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο Υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών κι αν ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει και με τον κ. Κουίκ αυτό που έκανε με την κυρία Κουντουρά».

Σήμερα η ετυμηγορία

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του Θ. Παπαχριστόπουλου ή του Τα Κουίκ το κόμμα θα μείνει με 4 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και τον Αριστείδη Φωκά που έχει εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων. Όμως, 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

«O ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης παρέπεμψε το ζήτημα στην επιστημονική υπηρεσία υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την γνωμοδότησή της.