Στην Αγιά Σοφιά ο Τσίπρας (video) - «Ειμαι πολύ χαρούμενος, δεν θέλω να κάνω δήλωση»

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν θέλω να κάνω κάποια άλλη δήλωση», είπε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται την Αγιά Σοφιά.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον εκπρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, και τον Κοκτσούν Γιλμάζ από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, θα αναχωρήσει μετά τις 11.00 για τη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Από ελληνικής πλευράς μαζί με τον κ. Τσίπρα είναι ο υπουργός Παιδείας, Κωσταντίνος Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος

Λίγο μετά τις 11.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης