Βούτσης: «Η οικονομία θα δείξει πότε θα πάμε για εκλογές»

Σιβυλλική είναι η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει εως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, είπε:

Και συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

Κάλυψε πλήρως τους «6»

Πλήρη κάλυψη στους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που  χθες  έστειλαν επιστολές στο προεδρείο της Βουλής με τις οποίες ζητούν η ψήφος τους να προσμετράται στην θετική ψήφο των βουλευτών του ΣυΡιζΑ στα νομοσχέδια που θα καταθέτει από δω και πέρα  η κυβέρνηση, παρείχε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Είναι μία προκριματική τους δήλωση ως  προς την ύπαρξη πλειοψηφίας έτσι ώστε όποτε αυτό ζητιέται να επαναβεβαιώνεται, να μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Έπρεπε να τελειώσει η ρητορική του ότι η κυβέρνηση είναι μειοψηφική και τελείωσε χθες.

Καλά έκαναν  αυτή τη δήλωση, αφού παρερμηνεύεται η ψήφος που είχαν δώσει τότε. Κάποιοι  επιχειρούν  να  υπάρξει μία αντίληψη στον ελληνικό λαό ότι κυβερνιέται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία. Άρα λοιπόν η απάντηση των έξι και καθενός από αυτούς ξεχωριστά, που τους σέβομαι ατελείωτα, είναι σε αυτό να τελειώσει το διαδικαστικό το οποίο δεν προσφέρει και τίποτα, προσφέρει μία αχλή  για το πολιτικό σύστημα και βοηθάει κάποιες δυνάμεις που είναι εκτός συνταγματικού τόξου».