«Αμάρτησε» για τον Καμμένο ο Παπαχριστόπουλος

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, με το χαρτί της παραίτησής του στο χέρι.

Αυτό το ξαφνικό αίτημα του Νίκου Βούτση προκάλεσε απορίες, καθώς με την παραίτηση του κ. Παπαχριστόπουλου τη θέση του θα έπαιρνε ο Τέρενς Κουίκ, που φυσικά θα ψήφιζε το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια.

Η ερμηνεία που δίνουν έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές είναι ότι ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης δεν είναι άλλος από τον Πάνο Καμμένο και τις απειλές του. Ο λόγος που δεν θέλουν οι κυβερνητικοί να παραιτηθεί τώρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι, σημειώνουν, για να μην εξοργίσουν τον Πάνο Καμμένο, που αυτόματα υπό τις παρούσες συνθήκες θα έχανε το status του πολιτικού αρχηγού, γιατί οι ΑΝΕΛ δεν θα είχαν 5 βουλευτές και θα διαλύονταν ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αλλαγή Κανονισμού

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να προλάβει να αλλάξει τον Κανονισμό με μια νέα ερμηνεία ή με αλλαγές που θα ψηφίσει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη χάσει ο Πάνος Καμμένος την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού, έστω και για λίγες ημέρες.

Γιατί φυσικά κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να αντιδράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τι μπορεί να πει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ετσι, οι κυβερνητικοί επέλεξαν να δώσουν ως αιτία της παράτασης της παραίτησης Παπαχριστόπουλου την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».