Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Δόθηκε διαταγή για διεξαγωγή έρευνας, με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά το σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με τα πλαστά πτυχία, που φέρεται να είχε ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τη διενέργεια ποινικής  προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο πάντως είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή, με αφορμή σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές, ο πρώην διοικητής φέρεται να διέθετε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης , αρνήθηκε όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο πρώην διοικητής εμφανιζόταν στο σύστημα απογραφής του Δημοσίου ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον έλεγχο όμως δεν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν κάτοχος τόσο του διπλώματος αυτού όσο και των άλλων τίτλων που αναφέρονταν στο σύστημα απογραφής των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Προτεινόμενα για εσάς