«Αποδείξεις και ονόματα» δίνει ο Θεοδωράκης για την διάλυση του Ποταμιού - Στα «μαχαίρια» με τη ΝΔ

Ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζεται, ότι άλλα έλεγαν ότι θα κάνουν οι βουλευτές στα όργανα και άλλα έκαναν τελικά, ενώ δημοσίως ομολογούσαν ότι δέχονται πιέσεις για να φύγουν από τη Σεβαστουπόλεως, απειλεί να δώσει στην δημοσιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού  υπάρχουν και «ηχογραφημένα ντοκουμέντα» που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές έφυγαν και διέλυσαν το κόμμα κατ’ εντολήν των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα δήλωναν στις συνεδριάσεις των οργάνων του Ποταμιού.

Στόχος του Σταύρου Θεδωράκη, που φθάνει τη σύγκρουση στα άκρα είναι να αποδείξει ότι το Ποτάμι έπεσε θύμα «σκοτεινών σχεδίων» από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να πιέσει τους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους, ώστε να ανασυγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα με αντικαταστάτες.

«Γεωργιάδης – Χατζηδάκης»

Απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη, που ζήτησε αποδείξεις ότι οι Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν από το κόμμα κατ’ εντολήν της Νέας Δημοκρατίας, το Ποτάμι,  με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

“Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;”, λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφο
1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».