Προς διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ: Διορία Παπαχριστόπουλου έως την Πέμπτη για την παραίτησή του

Προθεσμία έως τη Πέμπτη, έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στον Πάνο Καμμένο αναφέροντας πως θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του, ως συνέχεια της θετικής του ψήφου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, αυτόματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύεται, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus πως είχε έτοιμη την παραίτησή του, αλλά όταν άκουσε τον Πάνο Καμμένο να μιλά για διάλυση της ΚΟ λόγω ανεπαρκούς αριθμού μελών σκέφτηκε ότι δεν ήθελε να είναι αυτός που θα έδινε την χαριστική βολή.

Ξεκαθάρισε όμως ότι το αργότερο σε τέσσερις έως πέντε ημέρες θα παραιτηθεί, ακόμα κι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει βρει λύση.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είναι ο μοναδικός βουλευτής των ΑΝΕΛ που δεν διαγράφηκε από την ΚΟ αφότου αποσαφήνισε πως θα δώσει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα στηρίξει την συμφωνία για το Μακεδονικό.

Το όριο για την συγκρότηση ΚΟ είναι τα πέντε μέλη. Επί το παρόντος οι ΑΝΕΛ διαθέτουν έξι βουλευτές, όμως ένας, ο Αριστείδης Φωκάς, δεν υπολογίζεται καθώς το 2015 εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων.