«Εισαι αχάριστος» - Το παράπονο Καμμένου και το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουικ για να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ»

Δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Βούτση ως πρωταγωνιστές ενός σχεδίου να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ , χθες, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή ο Πάνος Καμμένος είπε: «Λαμβάνω ίσως το λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής επεξεργάζεται το σενάριο διάλυσης του κόμματος μας όπως έγινε και με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε».

Ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος  στον πρωθυπουργό  μίλησε για αχαριστία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία κ. πρόεδρε απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια».

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε σε συγκεκριμένη καταγγελία: «Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν το άρθρο 15 της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι εκλεγμένοι στο κόμμα αυτό έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός από το ίδιο ψηφοδέλτιο».

Το σχέδιο

Στη συνέχεια ανέλυσε το σχέδιο που πιστεύει ότι επεξεργάζονται οι κκ Τσίπρας και Βούτσης. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διατηρεί στον υπουργικό θώκο τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου μόλις αυτός παραιτηθεί.

«Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός γίνεται υπουργός γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ομάδα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας».

Τότε ήταν η μοναδική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρώην συγκυβερνήτη του  και τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει με τον κ. Καμμένο να απαντά: «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. πρωθυπουργέ».