Κοτζιάς: «Ότι καλύτερο για την Ελλάδα, η συμφωνία των Πρεσπών. Σας βολεύει και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική»

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών,  ο Νίκος Κοτζιάς στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας, ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα καθώς με αυτή εξαλείφθηκε κάθε ιδέα αλυτρωτισμού από τους γείτονες.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι  δεν είπε το παραμικρό σχετικά με τις δικές του πράξεις όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική» , δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Θέλω να πω στην κα Γεννηματά ότι αυτό το άπατρις έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία. Ο κ. Σαμαράς δεν απευθυνόταν σε εμάς. Δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα».

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια ο κ. Κοτζιάς είπε: «Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια» και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει».

«Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε», δήλωσε με νόημα.