ΚΙΝΑΛ: Διαγραφή Θεοχαρόπουλου - Έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Γεννηματά κάνοντας πράξη τις προειδοποιήσεις που είχε στείλει περί επιπτώσεων αν έσπαζε την γραμμή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τον έθεσε εκτός ΚΟ.

Στην ανακοίνωση δε επισημαίνεται ιδιαίτερα καυστικά πως «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης προαναγγέλλεται πως «με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΚΙΝΑΛ μετρά 19 βουλευτές, ενώ ο κ.Θεοχαρόπουλος είναι πλέον ανεξάρτητος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τη δική μου θέση υπέρ της Συμφωνίας την εξέφρασα καθαρά και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».