Ανταρσία ΔΗΜΑΡ: Λένε "ναι" στις Πρέσπες - Προς διαγραφή ο Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ

Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εισηγηθεί η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα, σήμερα.

Σϋμφωνα με πληροφορίες, 11 στελέχη ψήφισαν υπέρ και 5 κατά (ποσοστό 70%).

Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο protothema.gr αναφέρεται μάλιστα πως άλλα στελέχη προσανατολίζονται να ζητήσουν ψηφοφορία και για την απόρριψη κάθε ιδέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τηΣυμφωνία των Πρεσπών προτείνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Εν αναμονή

Τις εξελίξεις αναμένει και η Χαριλάου Τρικούπη. Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ η Φώφη Γεννηματά δε θα περιμένει τη ψηφοφορία στη Βουλή για να πάρει μέτρα. Θα ανακοινώσει άμεσα τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε πρόσφατη συνέντευξή της θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εφόσον δεν αποφευχθεί η κρίση θα αξιολογηθεί εντός του νέου πλαισίου και η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διάλεξε την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για να ικανοποιήσει παλαιότερο αίτημα από εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση για να της παραχωρήσει συνέντευξη.

«Θα αντικατασταθεί»

Πάντως, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την ΚΟ.