Παπανδρέου... εναντίον Παπανδρέου για τις Πρέσπες

Παπανδρέου εναντίον…Παπανδρέου για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο μεν ένας – ο Γιώργος –  σε συνέντευξή του εκφράζει εκ νέου την θετική του στάση, ο δεν άλλος δηλώνει ότι συμμερίζεται πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η  ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο  πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Εφ-Συν είναι:

Μέσα στον μήνα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με δήλωσή σας τον Ιούνιο του 2018 την είχατε χαρακτηρίσει μια ισορροπημένη συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία. Τι πιστεύετε; Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο ή θα την κλωτσήσουμε ίσως για πάντα;»

Και η απάντηση – μεταξύ άλλων-:

« Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου

«Απαντώντας», ο έτερος Παπανδρέου, ο Νίκος,  υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, με δήλωσή του στο Newpost τόνισε:

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Μια Συμφωνία που «διχάζει»  ακόμη και οικογένειες…