Επανέρχεται στο αίτημα έκδοσης των 8 η Άγκυρα

Το αίτημα της για έκδοση των «τρομοκρατών», όπως τους αποκαλεί, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιούλιου του 2016, επανέφερε την Παρασκευή η Άγκυρα, δια του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ δήλωσε στους δημοσιογράφους «θέλουμε την έκδοση των τρομοκρατών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό » αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι η Ελλάδα προσπαθεί κρυφά να τους μεταφέρει κρυφά σε τρίτες χώρες

«Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Το 2018, η Ελλάδα μαζί με τη Γερμανία ήταν μεταξύ των κορυφαίων χωρών της ΕΕ στις οποίες αξιωματούχοι του FETO ζήτησαν άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος» σχολιάζει το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους.

Η Άγκυρα κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια «μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει στην απόταξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δικαστικών, αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων και έχει κλείσει δεκάδες τουρκικά ΜΜΕ.