Σκόπια: Αντιδρά το VMRO για τη ρηματική διακοίνωση: «Όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, το “μακεδονικό” κράτος»

Ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εξέδωσε το κόμμα  της αντιπολίτευσης της χώρας VMRO-DPMNE, (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα). με αφορμή το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που επέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.

Αναφερόμενο στο περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης, που επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ σχετικά με την από πλευράς εκπλήρωση των εσωτερικών νομικών προϋποθέσεων για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, το VMRO-DPMNE αναφέρει ότι «η ρηματική διακοίνωση Ζάεφ απαρνείται κάθε τι ‘’Μακεδονικό’’» .

«Το “μακεδονικό” κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία» υποστηρίζει η σκοπιανή αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE

«Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την “μακεδονική” ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι “μακεδονικό”.

»Ο νόμος για τις γλώσσες, η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του SDSM (σ.σ Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας), αλλά ήταν μέρος των παραχωρήσεων του Ζάεφ. Το “μακεδονικό” κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των “Μακεδόνων” πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους.

»Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την “Μακεδονία” από την μέρα που ο αμνηστευθείς Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι προς το κράτος αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται.

Η “Μακεδονία” είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα. Τα χρήματα των πολιτών καταλήγουν στις τσέπες ανώτατων κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, επινοούνται κρατικά αξιώματα, διασπαθίζονται χρήματα του προϋπολογισμού μέσω εγκληματικών συμβάσεων και επιχορηγήσεων. Το φάρμακο για την μαυρίλα του Ζάεφ είναι ο “Μακεδόνας” πολίτης, που στις επόμενες εκλογές θα στείλει τον Ζάεφ σε πολιτική σύνταξη…»