«Ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ - Ασκούνται πιέσεις»

Και οι κόρες του, εκτός από τον ίδιο, δέχονται απειλές  όπως επιβεβαίωσε ο Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 , σημειώνοντας ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού βουλευτών καταρρακώνει τον πολιτικό μας πολιτισμό. «Δεν περίμενα -συνέχισε- να ακούσω αυτά που άκουσα από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή. Περίμενα μια πιο έντονη αντίδραση από το Ποτάμι για το λιντσάρισμα που δέχομαι. Στις κατ ιδίαν συνομιλίες μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο ένας έδειχνε κατανόηση προς τον άλλο για τα διλήμματα που αντιμετώπιζε» είπε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, είπε πως θεωρεί ότι  ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μείνει σταθερός υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών . Ενώ για τον  Σπύρο Λυκούδη δήλωσε: «Θα υπερψηφίσει. Μου είναι αδιανόητο ότι θα κάνει κάτι άλλο».

«Σύγκλιση»

Ο κ. Δανέλλης τόνισε  πως δεν πρόκειται να να βρεθεί ο ίδιος στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό αλλά ούτε και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

«Στη ζωή μου έχω μάθει να ακολουθώ τη συνείδησή μου, είπε. Αυτό έχει κόστος. Προσπαθώ να μιλάω πολιτικά. Το Ποτάμι, που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο ως εξισορροπητικός αντιτοξικός παράγοντας στην πολιτική ζωή, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτή την ευκαιρία και τώρα είναι σε αποδρομή. Ήδη από το συνέδριο είχα διαχωρίσει τη θέση μου λέγοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ δεν με αφορά. Εγώ δεν εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του, η δική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη απέναντι στην επέλαση της Δεξιάς.

 «Τα πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με το θυμικό»

Αντιλαμβάνομαι τον θυμό που υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν είναι πολιτική προσέγγιση, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται τα πολιτικά ζητήματα με το θυμικό. Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα όχι δίνοντας λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι το αρνούνται αλλά είμαστε στην εξέλιξη προς μια αναδιάρθρωση της πολιτικής ατζέντας συνολικότερη, η κοινωνία δεν περιμένει, οι πολίτες δεν εγκλωβίζονται στις επιλογές των κομματικών ηγεσιών»

Επίσης, κατά τον κ. Δανέλλη, «ο κ. Βενιζέλος είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να ασκεί κριτική σε οτιδήποτε συμβαίνει στον προοδευτικό χώρο γιατί είναι αυτός που εξαΰλωσε το ΠΑΣΟΚ μετά την εκπαραθύρωση του Γ. Παπανδρέου, είναι χαρακτηριστικό ότι από την οκταμελή ομάδα των ευρωβουλευτών εκείνης της περιόδου, η σχέση των επτά από τους οκτώ με το ΠΑΣΟΚ πάγωσε».

«Ασκούνται πιέσεις»

Στα σχόλια περί «γυρολόγου» απάντησε ότι «ένας τυχοδιώκτης πολιτικός έχει συμφέρον να τα βρει με την ανερχόμενη πολιτική δύναμη, δηλαδή με τη ΝΔ, εγώ έκανα το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ και ασκείται πίεση ακόμη και για προεκλογική σύμπραξη.

Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει προοδευτικό μέτωπο με Τ. Κουίκ και Κ. Παπακώστα απάντησε ότι «αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι φιλελεύθερο κόμμα το Ποτάμι με βουλευτή τον Ψαριανό; Ας μη μένουμε σε μεμονωμένα πρόσωπα, ας μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».