Συμφωνία των Πρεσπών: Πυρετός για το συλαλλητήριο της Κυριακής

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 μετά το μεσημέρι και στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι οι πολίτες να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο -όπως φιλοδοξούν οι διοργανωτές- συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών  βρίσκονται στο ζενιθ

Ήδη μέσω social media ανακοινώνονται τα λεωφορεία που έχουν δρομολογηθεί για τη μεταφορά διαδηλωτών στην Αθήνα. Η λίστα που έχει κοινοποιηθεί στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») μεγαλώνει συνεχώς και η Συντονιστική Επιτροπή αισιοδοξεί πως το πλήθος θα ξεπεράσει κατά πολύ το προηγούμενο συλλαλητήριο των Αθηνών.

Πρωτοστατούν, συλλογικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και Εκκλησία  ενώ ξεκίνησε και η προβολή σποτ στα social media, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο. Το σποτ προβάλλει πλάνα από το προηγούμενο συλλαλητήριο της Αθήνας και καταλήγει με το μήνυμα: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, το όνομά μας είναι αδιαπραγμάτευτο».

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 20/01/2019 Spot

«Απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο προς όλους του Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. Είναι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος για να μη φέρουν το θέμα για ψήφιση στη Βουλή. Αν το τολμήσουν όμως θα είμαστε και πάλι εκεί. Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε τη λύση» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που ήδη έχει στήσει το «στρατηγείο» της στο κέντρο της Αθήνας και συντονίζει όλες τις κινήσεις για την εκδήλωση της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι κεντρικός ομιλητής, ενώ υπάρχουν σκέψεις η εξέδρα να στηθεί στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος -δίπλα στη βουλή- για συμβολικούς λόγους.