«Ζητώ εξουσιοδότηση» - «Δεν την έχεις»! - Βαριά εσωκομματική ήττα Καμμένου

 «Ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους». Και η απάντηση – κατ’ ουσίαν- ήταν «Όχι»!

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε» είπαν στον αρχηγό τους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ οι  Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης. 

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων προηγουμένως είχε διευκρινήσει : «δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την δώσουν κάποιοι άλλοι, όμως δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση».

Κριτική για στρατηγικό αδιέξοδο

Η κριτική που άσκησαν οι διαφωνούντες των ΑΝΕΛ ήταν ότι το «το κόμμα έχει βρεθεί σε στρατηγικό αδιεξοδο γιατί πόνταρε στη Συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως στο αν θα ψηφιστεί ή όχι από τη Βουλή της ΠΓΔΜ».

Κατσίκης και Καμμένος έκαναν πιεστικές ερωτήσεις στον Βασίλη Κόκκαλη ζητώντας του να τοποθετηθεί εδώ και τώρα αν θα ψηφίσει τη Συμφωνία. πέφτοντας όμως πάνω σε «τείχος άρνησης»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος δεν απευθύνθηκε καθόλου στους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο διότι τους θεωρεί δεδομένους ότι θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας της Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι καλεί στο τηλέφωνο την Ελενα Κουντουρά επανειλημμένα και εκείνη δεν του απαντάει.

«Σε διαρκή συνεδρίαση»

Η συνεδρίαση της Κ.Ο διεκόπη με την επισήμανση ότι το όργανο θα βρίσκεται σε «διαρκή συνεδρίαση» ενόψει των εξελίξεων στα Σκόπια.

Υπό το φως και των νέων δεδομένων φαίνεται ότι εκτός από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αναβάλλεται και η αποψινή προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Καμμένου.

Tweet Καμμένου: Μόνη διαφορά μας το όνομα της Μακεδονίας

Λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει, εκτός αν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».