Τσίπρας σε Μέρκελ: Έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα

Το αεροσκάφος της Άγκελα Μέρκελ,  προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 17:17  για την τρίτη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο του 2012.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, η κ. Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου την υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δυο τους μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τη Γερμανίδα καγκελάριο στη χώρα μας, λέγοντάς της: «Σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς».

Αυτολεξεί το καλωσόρισμα, του Έλληνα πρωθυπουργού, έχει ως εξής: «Ξέρω ότι έχετε έρθει αρκετές φορές. Πιστεύω ότι έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες όμως καταφέραμε να βρούμε στα ευρωπαικά πλαίσια λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Ξεπεράσαμε την ελληνική κρίση. Η Ελλάδα πιστεύω ότι από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης. Αποτελεί μια σημαντική χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, έναν πυλώνα σταθερότητας σε μια διαταραγμένη περιοχή. Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη. Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες αλλά έχουμε μπροστά μας έναν κοινό κίνδυνο: την άνοδο αντιευρωπαικών δυνάμεων. Όλοι όσοι πιστεύουμε στην κοινή ευρωπαϊκή ιδέα θα βρούμε λύσεις. Αυτή η επίσκεψή σας κλείνει έναν δύσκολο κύκλο στις σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Τσίπρας.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ αφού τον ευχαρίστησε για την υποδοχή, ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση» και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για «όσα κατάφερε η Ελλάδα».

«Ήρθα για να συζητήσω διάφορα θέματα, πέρασαν δύσκολα χρόνια αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα προσφέρει ακόμα και σήμερα στα Βαλκάνια. Είναι μια σημαντική χρονική στιγμή για να εξετάσουμε αυτά τα θέματα», ανέφερε η κα Μέρκελ.

 

Προτεινόμενα για εσάς