Επεισόδια στο κέντρο για την επίσκεψη Μέρκελ

Πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων,  σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ.

Εκτεταμένη χρήση χημικών στα προπύλαια, όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα που είχαν στήσει οι κλούβες των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή. Οι τελευταίοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που για να τους απομακρύνουν έκαναν χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.