Οι «φασίστες», οι «ναζί» και...ενας κομμουνιστής, μαλλιά κουβάρια χθες στη Βουλή

Άλλο ένα επεισόδιο… πολιτικού πολιτισμού σημειώθηκε χθες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής όταν ξέσπασε άγριος καυγάς  με  βαριές εκφράσεις μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Τασίας Χριστοδουλόπουλου

Αφορμή ήταν η υπόθεση Novartis, για την οποία ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση  στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων «πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να ξέρουμε πως θα προστατευόμαστε στο μέλλον από άθλιους ανθρώπους σαν εσάς όταν παίρνουν την εξουσία, από ανθρώπους σαν τους Κατρούγκαλους».

Η κ. Χριστοδουλόπουλου του απάντησε «Θα ξαναβγούμε και σας βλέπω σε καταφύγιο» και έτσι ξεκίνησε η άγρια κόντρα

Αδωνις Γεωργιάδης: «Εσείς και η κυβέρνηση σας προσπαθήσατε με μια εισαγγελία που την διορίσατε  να σπιλώσετε την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων σας με λάσπη. Και αφού το κάνατε τώρα που σας έπιασαν μας κάνετε και τους ανήξερους και μας κάνει μαθήματα η κ. Χριστοδουλόπουλου.
Οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ευτυχώς στις δημοκρατίες αλλάζουν και το μόνο που δεν μπορείτε να εμποδίσετε είναι να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: « Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Προς το παρόν είστε αντιπολίτευση κ.Γεωργιάδη και γι’ αυτό πρέπει να συντομεύσετε η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αν εμείς είμαστε φασίστες Γεωργιάδη εσύ τι είσαι ναζιστής, ναζιστες  είστε;

Κώστας Δουζίνας: «Πρέπει να ντρέπεστε κ. Γεωργιάδη να λέτε αυτό σε μας ότι είμαστε φασίστες»

Αδωνις Γεωργιαδης: «Κυρία Χριστοδουλόπουλου μας μάθατε ότι η  πλειοψηφία κάνει ότι θέλει, όταν θα αλλάξουν οι πλειοψηφίες να θυμάστε λοιπόν αυτό ότι η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Γράψε το 100 φορές στο σπίτι σας για να το θυμόσαστε, η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Σε οκτώ μήνες θα διαπιστώσετε ότι η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει.
Διδάξατε τη δικτατορία της πλειοψηφίας σε αυτό ήσασταν καλή δασκάλα, ελπίζω να είμαστε κι εμείς καλοί μαθητές».

Και με Κατρούγκαλο

Το κλίμα  βάρυνε όμως ακόμη περισσότερο όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην  δική του παρέμβαση χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον κ. Γεωργιάδη κωμικό και εμμέσως σχιζοφρενή με αποτέλεσμα την νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αδωνις Γεωργιαδης: «Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου.Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;»

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Θα ήταν κωμικό αν όχι τραγικό να απαντήσω στον κ.  Γεωργιάδη αν έχουν σχέση ή όχι οι κομμουνιστές και ποια με τη Δημοκρατία.»

Το άρθρο 86 και η φυλακή

Όμως τα πράγματα δεν έμειναν εκεί καθώς ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εφαρμοστεί το άρθρο 86 του Συντάγματος  και να μπουν στη φυλακή υπουργοί και πρωθυπουργοί μετά τις εκλογές.

«Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου ότι το άρθρο 86 μπορεί μια χαρά να κλείσει στη  φυλακή και υπουργούς και πρωθυπουργούς και δεν χρειάζεται καμιά αναθεώρηση. Θα δείτε στο επόμενο Κοινοβούλιο πως θα γίνει χρήση του άρθρου 86 και δεν θα γλιτώσει κανένας.
Εσείς νομίζετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε όλες τις ασχήμιες σας χωρίς καμιά απάντηση.
Στήσατε μία σκευωρία την έμαθε ο ελληνικός λαός γιατί βγήκε ο Μανιαδάκης και τα είπε.
Όλα θα κατατεθούν στα δικαστήρια θα γίνουν και οι μηνύσεις μας κατά του κ. Μανιαδάκη, ο  όποιος τώρα δεν έχει ασυλία και θα προχωρήσει κανονικά η μήνυση. Θα έρθει και στο δικαστήριο να πει ποιος τον απείλησε σε ποιο δημοσιογράφο τον πήγαν  και πόσα λεφτά του πρόσφεραν.
Τότε θα δούμε τι θα γράψει ιστορία για την πρώτη φορά αριστερά και την δήθεν μεγάλη σας ευαισθησία για το δημόσιο χρήμα.
Σας έφερε ο Καμμένος 230 εκατομμύρια στην ολομέλεια και κάνατε τις παρθένες. Στο τέλος το φως κερδίζει το σκοτάδι και η αλήθεια πάντα λάμπει»