Μετά τον γάμο στο Ντουμπάι, συνάντηση για το διαζύγιο με τον Τσίπρα-Το παρασκήνιο ενός τετ-α-τετ

Ο πρωθυπουργός ήταν αυτός, σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, που σήκωσε τελικά το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο ζητώντας του να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις είχε γυρίσει από το Ντουμπάι, όπου παρέστη στο χλιδάτο πάρτι της επετείου των γάμων της κόρης του Σεΐχη. Ένα ταξίδι το οποίο δεν ήθελε να διαρρεύσει, ωστόσο δεν κατάφερε να το κρατήσει μυστικό.

Η δυσφορία Τσίπρα για την «τηλεμαχία»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida  ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσφορία του για την επιλογή Καμμένου για «άτυπη τηλεμαχία» και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καλή τη πίστει» όπως αναφέρουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δέχθηκε να αναβάλει την δική του τηλεοπτική συνέντευξη.

Ετσι, ο υπουργός Αμυνας ζήτησε από την διευθύντρια ειδήσεων του καναλιού και παρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα να μεταφερθεί η τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star αντί για αύριο Τετάρτη, την Παρασκευή το βράδυ, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμφώνησαν να μην μιλήσουν δημοσίως για τις αποφάσεις τους σε σχέση με την συνέχιση ή όχι της συγκυβέρνησης πριν διεξαχθεί το τετ α τετ της Παρασκευής από το οποίο, όπως φαίνεται θα κριθούν όλα.

 Λόγω Μέρκελ

Η επίσκεψη στην Αθήνα της Ανγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην «προσωρινή ανακωχή» ολίγων ημερών, καώ φέρεται να εκτιμήθηκε από των πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας ότι θα πρέπει να μην σκιαστεί η επίσκεψή της από της ενδοκυβερνητικές διαφορές.

 Η συνεδρίαση της ΚΟ

Παρά τα σενάρια περί αναβολής θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος αύριο.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στις 10:00 και στις 11:00 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ.

Πηγές των ΑΝΕΛ διευκρίνιζαν ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν θα αποφασίσουν την αποχώρηση από την κυβέρνηση αλλά θα καθορίσουν έναν οδικό χάρτη των εξελίξεων.

Νωρίτερα, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση επί του ν/σ όπου ενετάχθη η τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά οφέλη, στην οποία πιθανότατα θα παραστεί ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας ο οποίος και την κατέθεσε.

Ανοιξε την πόρτα εξόδου η Χρυσοβελώνη

Οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ είναι ραγδαίες, καθώς η βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη άνοιξε διάπλατα την πόρτα εξόδου από το κόμμα Καμμένου δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δήλωσε παράλληλα ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Οπως εξήγησε δεν θα πάει γιατί:

  • Δεν ενημερώθηκε έγκαιρα όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά,
  • Δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα «και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά»
  • Εκτιμά ότι «δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων» και τέλος «Θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».

Στην ανακοίνωσή της με την οποία παράσχει διευκρινίσεις η Μ. Χρυσοβελώνη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία της ενώ υπενθυμίζει με νόημα ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 άλλαξαν ρότα ψηφίζοντας μνημόνιο γιατί έκριναν ότι είναι για το καλό του τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει μιλήσει από το περασμένο Σάββατο για «αποστασία», διαβλέποντας ότι αρκετοί βουλευτές των ΑΝΕΛ προτίθενται να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.