«Εισαγγελείς απειλούνται δημοσίως.Τρομοκράτης κάνει βόλτα στην Αθήνα...»

Η «ομπρέλα» του Μαξίμου στον Πολάκη στάθηκε η αφορμή για να μια νέα σφοδρή επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Η Πειραιώς με  ανακοίνωσή της διερωτήθηκε αν επί της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει να πει κάτι ο κ. Τσίπρας ή αν απλώς έχει αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στον  Παύλο Πολάκη». Για πρώτη φορά μάλιστα μιλα για παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όχι μόνο δεν άφησε την παραμικρή αιχμή σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείαςγια τις αναρτήσεις του σχετικά με την υπόθεση Μανιαδάκη αλλά έσπευσε να επιστρέψει τις κατηγορίες στηΝέα Δημοκρατία ισχυριζόμενος εν πολλοίς ότι η θεσμική εκτροπή επέρχεται όταν οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις επικαλούνται «ισχυρισμούς κατηγορουμένων και θέσεις παραγόντων δικαστικών υποθέσεων»!

Η επισήμανση του υπουργού Δικαιοσύνης έδωσε το έναυσμα για έναν γύρο επιθέσεων τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στους δικαστές όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία το οποίο έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Μανιαδάκη ως νέο… Χριστοφοράκο που δεν μπόρεσε τελικά να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.

Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;».

Επίσης, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ έείχε κάνει λόγο  για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε «τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν» ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές τους καλεί «να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

 Και στο twitter

Παράλληλα με τη γραπτή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter προκειμένου να διεθνοποιήσει «τον κίνδυνο κάτω από τον οποίο βρίσκεται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα». Στην ίδια ανάρτηση, δε, αναφέρεται και στην βόλτα στην Αθήνα του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα αφορούν και την ποιότητα στη Δημοκρατία.

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα απειλείται. Εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis απειλούνται δημοσίως από έναν κορυφαίο υπουργό. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας στην έκτη άδειά του κάνει βόλτα στην Αθήνα. Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Ακάθεκτος ΄

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός υγείας «ανεπηρεάστος» από τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή» και ζητούσε από τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού του». συνέχισε τις προκλητικές τους αναρτήσεις.

Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας γράφει προς τους δικαστές ότι  «καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι» προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις υποθέσεις που χειρίζονται οι τέσσερις δικαστές τους οποίους είχε κατονομάσει σε προηγούμενη ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα

Αξιότιμοι κύριοι
1) διάβασα την ανακοίνωση σας.
2)καθιστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς καθε φορα που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσυνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”
3)Πριν βγάλετε την ανακοίνωση ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως :Απο τις 31/12/18 εχω αποστείλει ως Αναπλ Υπ υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελεια του Αρείου πάγου για καθε μια απο τις υποθέσεις που αναφέρονται στην αναρτηση ,ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατα την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .

4)Εγω δε μιλησα για “πολιτικό χρόνο” οπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας ,αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!
5) Μια που το έφερε η κουβέντα ,πιστευω πως αναγκαίο θα ηταν η “κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου ” να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και οχι σε δεκαετίες οπως το παρελθόν (π.χ. ζημενς,c4i,κλπ)