Novartis: Έρευνα στο σπίτι του Μανιαδιάκη

Παραλείψεις, πρωτοφανείς ατέλειες και διεργασίες που εκφέγουν της νομιμότητας στην έρευνα για τη Novartis, αναδύονται από τη δημόσια τοποθέτηση του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα Νικ. Μανιαδάκη, ο οποίος προέβη σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις μέσω του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας διώκεται ήδη για παθητική δωροδοκία, ότι έλαβε δηλαδή 120 χιλιάδες ευρώ από τη Novartis, με βάση κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης.

Για ύποπτες συναλλαγές του Μανιαδάκη είχε καταθέσει και η επίσης προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, αλλά σε μεταγενέστερη κατάθεσή της αναίρεσε τα αρχικώς καταγγελθέντα.

Ερωτηματικά

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» , σήμερα, με εντολή εισαγγελέα ερευνάται η οικία του Μανιαδάκη, είχε ερευνηθεί και στο παρελθόν, ενώ δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά, πως ο εν λόγω μάρτυρας με καταθέσεις σε βάρος του, πριν υπαχθεί στο καθεστώς προστασίας, τελικώς εκρίθη αξιόπιστος και κατάλληλος για να θεωρηθεί προστατευόμενος και μάλιστα για τόσο σοβαρή υπόθεση όσο η δικογραφία κατά δέκα πολιτικών προσώπων.

Στην ανακρίτρια

Πάντως η δικογραφία σε βάρος του για παθητική δωροδοκία είναι ήδη στα χέρια της ανακρίτριας ενώ οι χειρισμοί των αρμοδίων αρχών για την έρευνα της Novartis, εμφανίζονται περαιτέρω προβληματικοί μετά τις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όταν έφθασαν στη Βουλή δέχθηκαν μπαράζ επικρίσεων και έντονων αμφισβητήσεων με αποτέλεσμα να μην αντέξουν ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η ανακριτική διαδικασία για τον Μανιαδάκη είναι σε εξέλιξη ενώ ο ίδιος δηλώνει μέσω του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά, ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.