«Μαζέψτε το κακομαθημένο σας παιδί, μην έχουμε κανένα ατύχημα»!

Σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας και του Πάνου Καμμένου έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ομιλία του στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα «κακομαθημένο παιδί». Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας τους. Τον αποκαλούν και λένε «έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί». Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθει κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση» δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η «Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο». Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».