Έξαλλοι: Τους κόβουν τα γιορτινά ρεπό εξαιτίας της επίσκεψης Τσίπρα για το μετρό

Στην Θεσσαλονίκη αποφάσισε να μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου στις δύο το μεσημέρι  θα εγκαινιάσει τον πρώτο σταθμό Μετρό που ολοκληρώθηκε μεν, αλλά αναμένεται να λειτουργήσει σε δύο χρόνια.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον σταθμό «Συντριβάνι» (στις 14:00), θα επιθεωρήσει το έργο και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Θα ακολουθήσει μια μουσική παράσταση από το γυναικείο συγκρότημα Electric String Quartet Fortissimo, που αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Φυσικά, τον πρωθυπουργό θα «συνοδεύσουν» ισχυρά αστυνομικά μέτρα. Το γεγονός ότι η απόφαση για την προεκλογικού τύπου εμφάνιση ελήφθη τελευταία στιγμή καταδείχθηκε από τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, των οποίων τα εορταστικά ρεπό κόπηκαν ξαφνικά χθες.

Η διαμαρτυρία

Για υπηρεσιακό χάος που προκλήθηκε από την άφιξη του πρωθυπουργού αύριο στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

«Από το μεσημέρι [της Παρασκευής] έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις αυριανές ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται», αναφέρει η πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της όπως αναφέρει το voria.gr.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση, υπάρχουν υπηρεσίες που ακόμα και αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημερώσει το προσωπικό τι ώρα και που θα εκτελέσουν υπηρεσία, ενώ σε όσες δεν υπάρχουν κομμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις οφείλεται στο ότι οι διοικητές δεν εκδίδουν εβδομαδιαία υπηρεσία.

«Από τα παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι παρά τις αμέτρητες έγγραφες διαταγές του κ. Αρχηγού για σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ισχύουν στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης όπου κάποιοι νομίζουν ότι η υπηρεσία είναι τσιφλίκι τους και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν δεν έχουν προσωπική ζωή, οικογένειες, υποχρεώσεις. Αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν οι έγγραφες διαταγές βγαίνουν αλλά κανείς δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται, ενώ βασιλεύει η ατιμωρησία γι’αυτούς που τις παραβιάζουν», σημειώνεται ακόμα.

«Γινόταν και χωρίς να κόψουν τα ρεπό»

Η πρωτοβουλία ανέφερε τέλος πως η επίσκεψη και συμμετοχή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να βγουν και χωρίς κομμένα ρεπό, αρκεί κάποιοι να σκέφτονταν το προσωπικό και όχι τις κρίσεις του Ιανουαρίου», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση.