ΚΙΝΑΛ: Αντιδράσεις από αυτούς που νοιώθουν πιο...κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις και αψιμαχίες έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ η πολιτική των ίσων αποστάσεων  απέναντι στα δύο μεγάλα  κόμματα κάτι που έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει η πρόεδρος του Κινήματος με την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή. «Δεν είµαστε ούτε µε τον έναν ούτε µε τον άλλο, είµαστε κάτι άλλο», έχει δηλώσει η κ. Γεννηματά

Ενδιαφέρον είναι ότι ακόµη και στενοί συνεργάτες της προέδρου του Κινήµατος Αλλαγής, όπως ο γραµµατέας Επικοινωνίας του Κινήµατος Αλλαγής, περιγράφουν την «επόµενη µέρα» αποκλίνοντας επί της ουσίας από τη «γραµµή» των ίσων αποστάσεων της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Σταµάτης Μαλέλης (και υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά) µιλώντας συγκεκριµένα χθες το πρωί στον Νews 24/7, δεν απέφυγε να δηλώσει σχετικά µε τη στάση του ΚΙΝΑΛ ότι: «∆εν θα φοβηθούµε τις δεύτερες εκλογές αν η Ν∆ δεν έχει αυτοδυναµία, δεν θα συνεργαστούµε µε µια κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο».

«Προοδευτική κατεύθυνση»

Ο κ. Μαλέλης απαντώντας δε στο ερώτηµα περί των ίσων αποστάσεων επέλεξε να υπενθυµίσει το προοδευτικό «στίγµα» του κόµµατός του και να «τσιγκλήσει» τα αντιδεξιά αντανακλαστικά «παραδοσιακών» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. «Και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη Ν∆ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εµείς σαφώς κινούµαστε στην προοδευτική κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης επικαλούµενος την απλή αναλογική και επαναλαµβάνοντας ότι: «∆εν θα φοβηθούµε να πάµε σε δεύτερες εκλογές, µε απλή αναλογική, ακόµη και αν δεν έχει αυτοδυναµία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούµε µε µια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουµε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν µπορούµε να προωθήσουµε τη δική µας ατζέντα, δεν έχει νόηµα για εµάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο γραµµατέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ανέδειξε το ενδεχόµενο «επανάληψης» των εκλογών µε το σύστηµα της απλής αναλογικής, στην περίπτωση που τα άλλα κόµµατα απορρίψουν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για προγραµµατικές συγκλίσεις µε βάση το Σχέδιο «Ελλάδα».

«Διψήφιο ποσοστό»

Πρόσθεσε πάντως -στη λογική της «ισχυρής εντολής» που ζητά από τον λαό το κόµµα του- ότι ο πήχης για τις προσεχείς εκλογές είναι ένα διψήφιο ποσοστό. «Ενα 6-7% θα έπρεπε να µας προβληµατίσει» δήλωσε και σηµείωσε ότι «η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας της Νέας ∆ηµοκρατίας».

Στενοί συνεργάτες της κυρίας Γεννηµατά από τους οποίους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις απόψεις του κ. Μαλέλη, έσπευσαν να παραπέµψουν σ Μιλώντας την περασµένη Παρασκευή σε κοµµατική εκδήλωση στην Αλίαρτο η κυρία Γεννηµατά αναφέρθηκε στο κλίµα άγριας σύγκρουσης µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆, διαπιστώνοντας ότι είναι προϊόν τεχνητής πόλωσης.

«Ολο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν ότι αυτοί που κυβερνούν δεν είναι Αριστερά και ότι η επιστροφή της ∆εξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα. Οι κατασκευασµένες κοκοροµαχίες δεν συσπειρώνουν, δεν αφορούν τον κόσµο» επεσήµανε και υπογράµµισε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ: «Ποντάρουν στην πόλωση και τον διχασµό και µε την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη ∆ηµοκρατική παράταξη. Εµείς είµαστε το πραγµατικό τους πρόβληµα. Γιατί εµποδίζουµε την παλινόρθωση της ∆εξιάς. Και διαλύουµε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς»