«Για να μην μας κυβερνούν οι κατώτεροί μας»...Μαρίνα Πατούλη και επισήμως υποψήφια Δήμαρχος

Mε μια ανακοίνωση με αναφορές στον… Πλάτωνα αλλά και μπηχτές,η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, σύζυγος του Γιώργου Πατούλη γνωστοποίησε και επισήμως την υποψηφιότητά της για το δήμο Αμαρουσίου, τονίζοντας ότι οι πολίτες αποφασίζουν «πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις».

Επίσης, στην ανακοίνωσή της τονίζει τη δημοσιότητα που ήδη απολαμβάνει και τις γνώσεις για τα αυτοδιοικητικά τις οποίες αποκόμισε ως σύζυγος του Γιώργου Πατούλη. Επικαλείται ακόμη δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι… έχει ρεύμα λέγοντας μάλιστα ότι το ίδιο της μεταφέρουν καθημερινά οι άνθρωποι που συναντά στο δρόμο.

Διαβάστε όλη τη δήλωση της Μαρίνας Πατούλη:

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου…

Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.

Στην κρίση του πολίτη

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.

«Ασυμβίβαστοι»

Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.

Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.

Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου
Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης
Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων».