Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Την τρίτη θέση μοιράζονται ΚΙΝΑΛ-Χρυσή Αυγή

Μεγαλύτερη εμφανίζεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ:

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού εμφανίζει τη διαφορά στις 10,5 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, από 9,5 τον προηγούμενο μήνα.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 9,5 μονάδες, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% έναντι του 25% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5% (31% η μέτρηση του Νοέμβρη) έναντι 22% (21%) του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΩΓΗ:

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα (7,5% και 7% το Νοέμβρη), το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα (1,5% και 1,5%),  το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (χωρίς καταγραφή στην προηγούμενη μέτρηση). Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος [αναποφάσιστοι και λευκό/άκυρο – στο 18,5% το Νοέμβρη).

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ:

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής: ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23% (10,5% διαφορά), Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή. Στο 11,5% οι αναποφάσιστοι.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν πιθανή νέα οικονομική κρίση ή προβλήματα το 2019, ενώ το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού προηγουμένως πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε αναλυτικά τις κάρτες, όπως παρουσιάστηκαν: