Η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της κριτικής του πρωθυπουργού βρέθηκαν τα εθνικά θέματα με ΠΓΔΜ και Αλβανία, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για προσχηματική αντίθεση του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, ενώ δεν έλειψαν τα πυρά προς την αντιπολίτευση για θέματα οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «πετύχαμε εκεί που εσείς αποτύχαμε παταγωδώς», προβαίνοντας σε σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησής του με αυτή της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ως «την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης της αλαζονείας και του κυνισμού», τονίζοντας ότι θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, είπε και τόνισε ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνετε σε αυτή τη Βουλή, το ξέρετε και εσείς.

Aπό το newsroom του economico.gr