Βαριά καταγγελία των γονιών του Κατσίφα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας - Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού

Να φροντίσει, ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα γεγονότα που οδήγησαν  στη δολοφονία του γιου τους ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με μία συγκινητική επιστολή τους.

Σε αυτήν κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού τους και χαρακτηρίζουν τους άνδρες της αλβανικής αστυνομίας ως ψυχρούς εκτελεστές, τονίζοντας ότι ο γιος του «δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του».

Sigurimi η ελληνική αστυνομία

Κάνουν λόγο για βία, τρομοκρατία και προσβολές από την αλβανική πλευρά και καλούν τον πρωθυπουργό να διερευνήσει τη στάση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία λειτουργώντας ως η sigurimi (η μυστική υπηρεσία της Αλβανίας) κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας του Χότζα, όχι μόνο δεν ερεύνησε τη δολοφονία του Κωνσταντίνου, αφού ήταν Έλληνας πολίτης, αλλά «προχώρησε σε ψευδείς και παράνομες διαρροές προς τον Τύπο της χώρας, οι οποίες δημιούργησαν μια αναληθή εικόνα για την προσωπικότητα του παιδιού μας».

Επίσης, υποστηρίζουν ότι τον Κωνσταντίνο «δεν τον έπνιγε μόνο η ασφυξία του αλβανικού κράτους, αλλά και η αδιαφορία της μητέρας πατρίδας για όσα περνάμε στον τόπο μας».

Τονίζουν ακόμα ότι το αλβανικό κράτος δε σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, αφού συνεχείς είναι οι αρπαγές περιουσιών, οι εκφοβισμοί και οι διώξεις κατά του πολιτισμού και της πίστης.

Σπέρνουν τον τρόμο

Παράλληλα, σημειώνουν ότι από την ημέρα της δολοφονίας του Κωνσταντίνου έχουν γεμίσει τα ελληνικά χωριά με φανερούς και κρυφούς αστυνομικούς, οι οποίοι σπέρνουν το φόβο και υπογραμμίζουν ότι καθημερινά λαμβάνουν γράμματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για τον Κωνσταντίνο, τα οποία πλημμυρίζουν από συγκίνηση και περηφάνεια. Η επιστολή καταλήγει με το ότι «οι δύο λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν πολλά».