Τι συμφώνησαν Τσίπρας-Καμμένος για τα ψηφοδέλτια

Σε μία αποκάλυψη προέβη ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

 Κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ποντίκι», κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές. Κάτι που έρχεται ωστόσο μετά από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με άλλα λόγια

Με άλλα λόγια, ο κ. Καμμένος με αυτή τη συμφωνία που επικαλείται, επιχειρεί:

  • Να μηδενίσει τα κίνητρα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ να διεκδικήσουν ανταλλάγματα σε θέσεις ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.
  • Να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του, οι οποίοι -ακόμη και εάν επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία (όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος)- δεν θα μπορεί να χρεωθούν κατηγορία για αποστασία
  • Επιπλέον, ο Π. Καμμένος διασφαλίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει «εισοδισμό» στελεχών του Π. Καμμένου με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την βιωσιμότητα των ΑΝΕΛ.
  • Παράλληλα, διαμηνύει ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος» και επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες περί αυτόνομης πορείας του, να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Πάνος Καμμένος είχε επαναλάβει τη θέση του, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας αρχικά ότι η αποχώρηση θα γίνει αν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Η συμφωνία αυτή δεν αφορά, προφανώς τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ.