Το...'καψαν στους ΑΝΕΛ: «Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα»

«Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (ο Τσίπρας) τί θα κάνουμε;» ρώτησε ο Βασίλης Κόκκαλης, για να λάβει την απάντηση από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ «αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε»(!) Αυτή ήταν η -τελευταία- θέση του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή  των ΑΝΕΛ, ενδεικτική του βέρτιγκο που βιώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι πρωινές και απογευματινές παραιτήσεις Καμμένου

 

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με τις δηλώσεις του, αφού από τη μία απειλεί να παραιτηθεί στις 15 Ιανουαρίου στην περίπτωση που περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την πΓΔΜ και από την άλλη τα μαζεύει και υποστηρίζει πως θα φύγει από την κυβέρνηση αν και όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Ενδεικτικά είναι τα χθεσινά γεγονότα. Το πρωί ο ΥΠΕΘΑ μιλώντας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πει ότι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Λίγες ώρες αργότερα όμως τα μάζεψε λέγοντας «Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Εκτός κόμματος ο Κουίκ

Στο μεταξύ, εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ετέθη ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη και ενδεχομένως επιθυμεί να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για να διασωθεί πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.