Κυριάκος Μητσοτάκης : «Δώσατε το Σκοπιανό για να πάρετε τις συντάξεις»-Σκληρή κόντρα στη Βουλή

«Σήμερα κλείνετε 1.447 σκοτεινές μέρες στην εξουσία και αν και νομίζετε ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών, όλοι οι πολίτες ξέρουν ότι η πολιτική σας είναι μία μεγάλη απάτη».Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός» είπε

Καθόλη την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που – μεταξύ άλλων- αίρει την περικοπή των συντάξεων η κόντρα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σκληρή.

 Τι είπε ο Τσίπρας

«Κάποιοι επιμένουν να μην κατανοούν ότι κάθε βήμα μας εντάσσεται σε ένα σαφή και συγκεκριμένο σχεδιασμό. Και μιλούν λοιπόν για παροχολογία και για δωράκια», είπε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και τους «συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ και διάφοροι δημοσιολογούντες».

Επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικά προσβλητικό τον χαρακτηρισμό περί παροχολογίας, όχι απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας. Σχολίασε ότι αυτοί επί χρόνια στερήθηκαν βασικών αγαθών «επειδή εσείς ρίξατε τη χώρα στα βράχια και σας έβλεπαν να ψηφίζετε Ναι σε όλα μόνο σε περικοπές που εσείς φέρνατε».

«Εμείς, λοιπόν, δεν κάνουμε παροχές. Αλλά αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας», σημείωσε. «Επιστρέφουμε σταδιακά σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια, αυτά που στερήθηκαν για χρόνια άδικα, τόνισε. Και κάλεσε όσους «αναμασάτε την καραμέλα της παροχολογίας, να δείξετε λίγο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε το μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας, που εσείς δημιουργήσατε και που η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει στο πετσί της» ανταπάντησε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ολη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη κ. Τσίπρα».

«Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό, ούτε εσείς ούτε ο κ. Καμμένος. Εχετε να μας πείτε τίποτα για όσα είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου κλπ; Σε όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις λέγανε όχι, εσείς είπατε ναι. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και έχετε ακέραια την ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει η Δημοκρατία για να σας αποτρέψουμε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η μάσκα του φιλάνθρωπου»

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

«Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία και οι πολίτες ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις. Σήμερα ξαναφορέσατε την μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου. Διαλαλείτε την μη περικοπή των συντάξεων που εσείς ψηφίσατε. Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερπασμό πάνω στην εθνική γραμμή του Μακεδονικού. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ξένα συμφέροντα. Στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία».