«Σενάρια επιστημονικής συνεργασίας» λέει ο Μητσοτάκης, «Δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι» τονίζει ο Θεοδωράκης

Διαψεύδουν τα σενάρια συνεργασίας

Θέση στα δημοσιεύματα περί υπόγειων διεργασιών της ΝΔ με το Ποτάμι, με αφορμή και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τα όποια σενάρια.

Μιλώντας στην παρουσία βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, και έχοντας δίπλα του τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής, λέγοντας πως είναι «σενάρια επιστημονικής συνεργασίας» και ότι στη ΝΔ «δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή», προσθέτοντας ότι «άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες».

Μητσοτάκης: Θα καταψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν αυτή έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο

«Είμαι εδώ για να μιλήσω για λογαριασμό της ΝΔ και μόνο. Η ΝΔ εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή της στη Συμφωνία των Πρεσπών με έναν τρόπο συγκροτημένο χωρίς να ενδώσουμε σε ακραίες φωνές, αναγνωρίζοντας όμως τα πατριωτικά αισθήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Δικαιωθήκαμε απόλυτα. Θα καταψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν αυτή έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η προσέγγιση δεν αφορά στις επίσημες θέσεις άλλων κομμάτων» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι, σημείωσε πως είναι άλλο κόμμα, συμφωνούμε σε θέματα μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπαίνουμε όμως σε καμία προεκλογική ή μετεκλογική συναλλαγή με το Ποτάμι, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» είπε, εκτοξεύοντας πυρά κατά της συγκυβέρνησης.

«Άλλοι κάνουν τέτοια νταλαβέρια πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είπαν ναι εκεί που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι. Εμείς έχουμε σαφή στάση, δεν είναι διαπραγματεύσιμη» πρόσθεσε.

Κλειστά χαρτιά από Θεοδωράκη

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κράτησε κλειστά κράτησε τα χαρτιά του όσον αφορά τη στάση του όταν θα έλθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι θα περιμένει τα τελικά κείμενα στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως εξακολουθεί να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε όμως πως προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση θέλει να εξετάσει τα έγγραφα που θα κατατεθούν στη Βουλή.

«Πολλοί θεωρούν ότι οι θέσεις σου πρέπει να μπαίνουν σε μία ζυγαριά, τι μου δίνεις, τι χάνω. Δεν βλέπω τα πράγματα έτσι και δε θα μείνω στην πολιτική έτσι. Το Ποτάμι το έκανε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Τα πρωτοσέλιδα ότι είμαι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν με εκπλήσσουν γιατί πριν από έξι μήνες με έβαζαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιμείνω με τις απόψεις μου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονές μας. Αυτή η συμφωνία δεν ήταν η καλύτερη, υπάρχουν σημεία που διαφωνεί το Ποτάμι αλλά αναλογιζόμαστε τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τον Μάρτιο οι Έλληνες θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση που δε θα είναι εύκολη. Λέω ότι το Ποτάμι δεν αλλάζει την άποψή του, πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, όμως από την άλλη δεν στερούμαστε του δικαιώματος να κρίνουμε δηλώσεις που προσβάλλουν τους Μακεδόνες μας» τόνισε.

Απαντώντας δε στην κριτική που έχει δεχτεί από την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε αιχμηρά πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «κάνει κουμάντο» σε κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει με αυστηρότητα στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. «Δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι» είπε.